Bors de sfecla cu adevarat un preparat gustos si bun
Bors de sfecla cu adevarat un preparat gustos si bun
Portii: 6 portii
Dificultate: usor
Gata in: 60 min

Reteteunice.ro va prezinta reteta Bors de sfecla ,o reteta bucovineana cu o savoare de neuitat.

Ingrediente

          • 1-2 sfecle rosii potrivite ca marime
          • o cana bors de tarate
          • 4-5 cartofi mijlocii
          • 2 morcovi
          • o bucata telina
          • o ceapa
          • un ardei verde
          • o legatura de patrunjel
          • 4 linguri ulei
          • sare,smantana dupa gust

          Cum se prepara renumitul Bors de sfecla

          Prima data ,sfecla curatata se da pe razatoarea mare si impreuna cu borsul si 2 linguri ulei se pune la fiert potrivit cca 15 min. Daca nu aveti bors se poate folosi apa si o lingurita de sare de lamaie . Nu folositi apa simpla pentru ca sfecla isi pierde culoarea.
          Intr-o oala puneti la fiert 2,5l apa si cartofii taiati cubulete. Apoi se adauga celelalte legume taiate cubulete mici precum si ceapa calita usor. Cand toate acestea sunt aproape fierte punem si sfecla fiarta cu tot cu borsul.
          Se adauga sare dupa gust si patrunjelul tocat.Cand a stat din fiert ,se drege cu smantana.Smantana ii da culoare si un gust aparte .Pentru cine tine post,poate renunta la smantana .Se serveste cu ardei iuti .

        Pofta Buna !

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPlacinta de praz
Articolul următorRulada cu carne si ou

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.