Cornulete gustoase si fragede cu gem- ReteteUnice.Ro
Cornulete gustoase si fragede cu gem- ReteteUnice.Ro
Dificultate: mediu
Gata in: 60 min
Numar portii:: 32

Ingrediente pentru cornulete fragede cu gem

  • 600 grame de faina
  • 125 ml lapte
  • 145 grame unt
  • 4 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lg pline smantana
  • 2 lg cu varf zahar
  • gem
  • zahar pudra

Cum se prepara cornuletele de casa fragede si gustoase cu gem

1 Mai intai se pune laptele la incalzit, apoi se amesteca cu drojdia lasandu-se deoparte 6 minute pentru ca drojdia sa isi faca efectul. Dupa ce trec cele 6 minute, se va adauga peste amestec smantana, 3 oua si zaharul.

2 Urmatorul pas este sa se adauge in amestecul final faina treptat, amestecand circular. Aluatul rezultat se va framanta pe un blat pudrat cu faina.

3 Dupa ce am framantat aluatul, se ia si se formeaza din el 4 bucati de aceeasi dimensiune din aluat. Aceste mingi formate se vor intinde pe rand in forma rotunda si subtire cu ajutorul unui sucitor.

4 Fiecare foaie rezultata in urma intinderii celor 4 bucati de aluat se vor imparte in cate 8 parti. Metoda de a taia o foaie in 8 este: intai se taie in 4 sub forma unei cruci si apoi jumatatile rezultate se injumatatesc iar taind fiecare jumatate in 2. Rezultatul trebuie sa fie opt triunghiuri egale.

5 La capatul lat al unui triunghi (la baza lui) se pune gem de care preferati dupa gustul vostru (eu prefer si am folosit cel de prune). Dupa ce ati adaugat gemul la fiecare baza a triunghiurilor, se vor rula cornuletele incepand de la partea cu gem, pana in varful lui(pana in celalalt capat ascutit). Intotdeaunea cornuletele se vor rula incepand de la capatul lat pana la cel ascutit.

6 Pe tava se va aseza hartia de copt si apoi se pun cornuletele in tava. Inca nu se vor pune la cuptor, ci se vor lasa la loc cald pentru jumatate de ora ca sa creasca.

7 Ultimul pas este de a separa un ou, oul ramas din cele 4,pastrand galbenusul. Cu acest galbenus dupa ce il bateti, veti unge cornuletele dupa ce acestea au crescut. Apoi veti pune tava cu cornulete la copt, in cuptorul deja incalzit, la temperatura de 180°C. Acestea se tin aproximativ 15 minute la 180 grade, dar intotdeauna pana sa le scoateti verificati daca s-au rumenit bine (sa aibe culoarea aurie). Dupa ce se scot din cuptor se vor decora cu zahar pudra.

Va uram pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.