Reteta Friptura de curcan - ReteteUnice.Ro
Reteta Friptura de curcan - ReteteUnice.Ro
Portii: 4 portii
Dificultate: usor
Gata in: 120 min

Va prezentam o reteta savuroasa pentru friptura de curcan, preparat pe care toti romanii il prefera pe langa bucatele mai grele.

Ingrediente

  • 4 pulpe de curcan
  • 2 cepe
  • un ardei gras rosu si altul verde
  • un morcov
  • 2 pahare vin rosu
  • o capatana usturoi
  • o lingurita cimbru
  • o lingurita boia dulce sau iute
  • o lingura delikat
  • 4 linguri ulei masline
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara friptura de curcan

1Spalam pulpele de curcan si apoi le stergem cu un prosop. Ungem pulpele cu ulei si le condimentam cu cimbru, piper, boia, delikat si sare.

 

2Luam o tava, o ungem cu ulei, asezam pulpele, ceapa taiata solzisori, morcovul taiat rondele si ardeii taiati fasii subtiri, turnam vinul si apa dupa care bagam tava la cuptor pentru 2 ore.

 

3In tot acest timp, intoarcem pulpele pe ambele parti pentru a se rumeni si din cand in cand ungem carnea cu sosul din tava.

 

4Cand carnea este aproape gata, punem usturoiul taiat marunt si mai lasam pulpele in cuptor pentru aproximativ 10 minute. La final presaram patrunjelul tocat marunt.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCiorba de legume
Articolul următorSaramura de pui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.