Reteta Friptura de iepure - ReteteUnice.Ro
Reteta Friptura de iepure - ReteteUnice.Ro
Portii: 8 portii
Dificultate: usor
Gata in: 120 min

Este o reteta simpla in care va vom invata sa faceti friptura de iepure. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si se face in timp util.

Ingrediente

    • un iepure
    • o capatana de usturoi
    • un morcov
    • 4 linguri ulei de masline
    • o jumatate telina
    • 500 ml vin alb sec
    • o lingura oregano
    • o lingurita rozmarin
    • o lingura cimbru
    • sare si piper dupa gust

 

Cum se prepara friptura de iepure

1Spalam bine carnea de iepure si o portionam, apoi curatam ceapa, morcovii, telina si usturoiul.

 

2Taiem ceapa solzisori, morocovii si telina rondele, iar usturoiul il tocam marunt.

 

3Punem intr-o tava carnea de iepure, morcovii, telina, ceapa, usturoiul, vinul alb, uleiul de masline si foile de dafin, apoi condimentam cu oregano, rozmarin, cimbru, sare si piper si bagam iepurele la cuptorul incins cca. 2 ore.

 

4Tot ce mai ramane de facut este sa ungem carnea din cand in cand cu sosul din tava si apoi sa-l servim cu legumele din tava.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentGogosi pufoase
Articolul următorCiorba de legume

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.