Reteta Friptura de miel - ReteteUnice.Ro
Reteta Friptura de miel - ReteteUnice.Ro
Portii: 4 portii
Dificultate: usor
Gata in: 180 min

Astazi va prezentam o reteta simpla pentru friptura de miel, de fapt o friptura din pulpe de miel deoarece pulpele sunt mult mai zemoase, iar gustul este deosebit de bun.

Ingrediente

  • 1,5 kg pulpa de miel cu os
  • o capatana usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita cimbru
  • un varf de piper
  • o lingurita rasa boia dulce sau picanta
  • un varf de cutit rozmarin
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 2 pahare vin
  • ulei pt uns tava
  • sare dupa preferinte

Cum se prepara friptura de miel

1Prima data trebuie sa spalam, apoi sa portionam pulpa de miel. Dupa ce am portionat, preparam o pasta din usturoi, zeama de lamaie, cimbru, boia, rozmarin, ulei si sare.

 

2Mixam la blender pana in momentul in care vedem ca avem o pasta omogena si o turnam peste bucatile de pulpa, avand grija sa le acoperim uniform.

 

3Ungem o tava cu ulei, punem pulpele de miel, adaugam vinul si bagam tava la cuptor incins la foc mediu pentru aproximativ doua ore (daca credeti ca trebuie mai mult, mai puteti lasa tava 15-20 minute).

 

3Rareori ungem carnea cu sosul din tava ca sa nu avem surpriza sa se arda, adaugand si cate putina apa sa nu ramana fara zeama.

 

 

Te rugam sa lasi un comentariu si sa spui cum ti-a iesit friptura de miel!

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentClatite pufoase
Articolul următorGogosi pufoase

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.