Reteta Gogosi pufoase si gustoase - ReteteUnice.Ro
Reteta Gogosi pufoase si gustoase - ReteteUnice.Ro
Portii: 12 portii
Dificultate: usor
Gata in: 90 min

In acest articol o sa va invatam cum sa faceti gogosi pufoase si gustoase, exact ca la bunica acasa. Este o reteta simpla cu reusita sigura.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 130 ml lapte cald
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 130 ml apa calda
  • 50g unt topit
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar tos
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare

Cum se prepara gogosile pufoase

1Pentru a face aluatul de gogosi trebuie sa luam un castron mare si sa adaugam ingredientele in ordinea urmatoare: faina, drojdie, zahar tos, zahar vanilat, coaja de lamaie, apa si laptele caldut, untul topit, sarea si galbenusurile.

 

2Framantam bine acesata compozitie pentru aproxmativ 25 de minute si apoi lasam aluatul la dospit, undeva la cald timp de 75 de minute.

 

3Presaram faina pe blatul de lucru pentru a nu face aderenta si intindem aluatul pana obtinem o faie de cca. 1cm grosime.

 

4Portionam gogosilor cu ajutorul unui pahar rotund, astfel formandu-se niste cerculete. Alatul ramas il adunam si framantam din nou pentru a forma un nou aluat numai bun de decupat alte cateva gogosi.

5Dupa ce am format gogosile, le lasam in repaus o jumatate de ora, apoi luam o spatula si le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.

 

6Dupa ce gogosile se rumenesc si au devenit aurii, le intoarcem pe cealalta parte.

 

7Tot ce mai ramane de facut este sa le scoatem pe tava, sa presaram zahar pudra peste ele si apoi sa le gustam cu placere.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFriptura de miel
Articolul următorFriptura de iepure

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.