Placinta de praz o reteta foarte buna si usoara de gatit
Placinta de praz o reteta foarte buna si usoara de gatit
Dificultate: usor
Gata in: 40 min
Numar portii:: 15

Ingrediente pentru placinta de praz

  • 500 g de faina
  • 3 bucati mari de praz
  • 8 oua
  • o cana lapte
  • 2 cani untura
  • jumatate kg.branza sarata
  • ulei

Cum se prepara placinta de praz:

1Prazul se spala, se taie rondele pana la partea verde. Daca nu e foarte batran si partile verzi nu sunt foarte tari,se pot taia si acestea.
2Se caleste prazul in ulei si se adauga putina sare.
3Se pregateste un aluat de casa(faina se amesteca cu 2 cani apa calduta si o lingura de sare) care se imparte in patru parti.
4 Fiecare parte se unge cu untura se impatureste si se lasa la rece 10 min.
5Se bat ouale, se adauga branza sfaramata ,laptele si se amesteca impreuna cu prazul calit.
6Intr-o tava unsa cu putin ulei se pune o foaie de aluat foietaj, umplutura de praz si cealalta foaie. Se unge foaia cu putina untura si se pune placinta in cuptor pana se rumeneste.
7Se repeta procedura pentru urmatoarea tava.
Se serveste cu iaurt. Pofta buna !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.