reteteunice.ro - Prajituri cu ciocolata si fructe - Retete deliciose de unice
reteteunice.ro - Prajituri cu ciocolata si fructe - Retete deliciose de unice
Dificultate: relativ medie
Gata in: 60 min

Ni se prezinta reteta de Prajituri cu ciocolata si fructe , o reteta de prajituri care este una de care va veti bucura cu siguranta , deoarece are un gust divin si mai ales un aspect care iti va fura ochii.

Ingrediente

  • 75 ml de frisca lichida
  • un borcan de compot cu visine sau cirese (decor)
  • 3-4 linguri de zahar pudra (decor)
  • 3 pliculete de zahat vanilat (decor)
  • 300 ml de frisca rece (decor)
  • 1 praf de sare ( pentru garnisit )
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 175 g de faina
  • 170 g de zahar pudra
  • 6 oua
  • 125 g de ciocolata neagra
  • cirese sau visine confiate

Reteta de Prajituri cu ciocolata si fructe nu are o dificultate foarte mare , ci poate fi gatita de aproape oricine are putina rabdare si desigur ambitie. Acesta reprezinta chiar cel mai mare avantaj al retetei , acela , ca poate fi gatita de orice persoana dornica sa o realizeze!

Incepem cu aluatul prin mixarea celor 6 oua cu praful de sare si desigur zaharul , pana ce s-a observat ca amestecul respectiv a capat un volum considerabil si a devenit alb. Se ia acum faina , impreuna cu cacaua si praful de copt , iar totul se cerne cu grija. Dupa , se adauga lingura cu lingura in crema de oua si amestecati intr-un singur sens de preferat sa fie de sus in jus. Tava de copt se unge cu unt , iar apoi se toarna amestecul obtinut si se lasa la copt 20 de minute. Dupa ce se observa ca s-a copt se scoate si se lasa la racit. In momentul acesta frisca lichida trebuie si ea mixata pana devine spuma si se adauga cele doua soiuri de zahar si mai mixati inca un minut si fructele se storc bine din zeama din compot. Blatul trebuie taiat in patrate egale , iar patratul care va reprezenta baza va fi insiropat cu zeama din compot. Se pune acum frisca , iar dupa frisca fructele din compot care va fi acoperit cu alt patrat de aluat. Spre final dupa ce aproape am terminat , se lasa ciocolata sa se topeasca in frisca lichidaa si se ung prajiturilele , dar de asemenea sa nu uitati sa puneti si cireasca. Se lasa la rece cel putin o ora si jumatate.

Pofta buna!

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSalata Orientala

LĂSAȚI UN MESAJ

Logged in as Cristi. Log out?

Please enter your comment!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.