Reteta Saramura de pui - ReteteUnice.Ro
Reteta Saramura de pui - ReteteUnice.Ro
Portii: 8 portii
Dificultate: usor
Gata in: 90 min

Reteteunice.ro Va prezinta reteta Saramura de pui, o reteta cu gust pe care o poate face oricine si intr-un timp scurt.

Ingrediente

  • 2 pui
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 ardei copti
  • 2 rosii medii facute pe gratar
  • 1 lingura sare
  • boabe piper (dupa gust)
  • 1 legatura patrunjel
  • 2/3 fire cimbru
  • o foaie de dafin

Cum se prepara Saramura de pui

De cand o gatea mama, mi-a ramas in memorie, fiind una dintre mancarurile mele preferate.
Primul lucru este prajirea carnii, dar nu in ulei ci fripta. In timp ce se face carnea, se pun si ardeii si rosiile impreuna cu aceasta pe gratar. Lasand la o parte sa se prajeasca, se pune la fiert 700 ml apa in care se adauga ardeiul iute feliat, impreuna cu cimbru, piper, sare si dafin, lasandu-le pe foc cateva minute. Dupa ce se prajesc legumele, se pun in apa fiarta impreuna cu condimentele. La acestea se adauga in apa si usturoiul feliat (2 catei fiind pisati) lasand sa mai fiarba cateva minute. Dupa ce este si puiul gata, se pune intr-un vas care rezista la temperaturi mari, turnandu-se saramura peste aceasta si se adauga la cuptor 20 de minute la 200 de grade. Dupa ce minutele s-au scurs, peste pui se pune patrunjel proaspat tocat.

Se recomanda servirea cu mamaliga.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFriptura de curcan
Articolul următorSalata de fructe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.