Tort de mere cu crema de zahar ars - Reteteunice extrem de delicioase
Tort de mere cu crema de zahar ars - Reteteunice extrem de delicioase
Dificultate: usor
Gata in: 60 min
Numar portii:: 10

Ingrediente pentru Tort de mere cu crema de zahar ars

  • 10 mere
  • 2 cani zahar
  • 10 oua
  • 1/2 l lapte
  • 5 linguri faina
  • ciocolata + frisca pt ornat

Mod de preparare Tort de mere cu crema de zahar ars :

1Se arde 1 cana zahar, se intinde pe oala (una mai larga, in care veti face tortul); se adauga merele taiate felii (fara coaja si fara samburi). Se da la cuptor 20 min.
2Intre timp, se bat 5 albusuri spuma cu putina sare, cu 6 linguri zahar, 5 galbenusuri si 1/2 l lapte. Totul se adauga peste compozitia de dinainte (peste mere). Se da la cuptor pt 15 min.
3Se bat 5 albusuri spuma cu 5 linguri zahar.Apoi se adauga 5 galbenusuri si 5 linguri faina(faina se incorporeaza usor amestecand de sus in jos). Se pune peste crema din cuptor, si se lasa 15-20 min (la cuptor).
4Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca putin ,dupa care se intoarce oala invers astfel incat blatul pe care l-ati adaugat ultimul sa devina baza tortului. Se tine asa timp de jumatate de ora. Se scoate oala de pe tort si se orneaza tortul cu frisca si ciocolata rasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.